BLOG XFV
6 de septiembre de 2019

Benvolgut Marc,
Moltíssimes gràcies primer de tot!!
Esperàvem que fos un viatge molt interessant, però ha superat de molt les nostres expectatives. Tanzània és un país espectacular, i suposo que és molt difícil que en un primer viatge a l´Africa, com era el nostre cas, el visitant no quedi impactat pels paisatges, la cultura i l´observació tan d’a prop dels animals.
Però hi ha diferents aspectes que crec que tenen un valor afegit (comparant-ho amb viatges de companys que han tingut l´oportunitat de visitar el país) , i que ben segur són el resultat del teu coneixement del territori i de la teva dedicació a l´hora de planificar el nostre viatge, i que per això t’agraïm especialment.
En primer lloc la professionalitat i coneixement profund del país del guia que ens vas seleccionar, el Leonardo. Pel que vaig veure l´agència amb la que treballeu a Tanzània té uns criteris de qualitat superiors a la mitjana de les agències de turisme del país, i suposo que la resta de guies també estan igualment ben preparats. Però, no havíem tingut mai un guia com aquest. Un home molt Intel·ligent i amb molta il·lusió en fer la seva feina. I amb una història sorprenent, havia estat Masai fins als 15 anys!
Ens ha transmès moltíssima informació sobre la cultura del país, les tradicions de les diferents tribus i el medi natural.

Té un coneixement difícil de superar sobre el comportament i relació del animals i també de la utilització del arbres i plantes com medicina natural, que encara avui perdura. Incansable amb les explicacions i amb molta paciència. A cada parc que em visitat, hem estat els últims en arribar al Lodge, ja de nit, i això ens ha permès veure escenes increïbles com el retrobament d´una lleona amb una camada de sis cries, o un lleopard preparant-se per la caça.
Encara més important però és l´itinerari que ens vas preparar. No només hem vist les tres principals reserves, que són impressionants, i que visiten molts dels turistes, el Tarangire, Serengueti i Ngorongoro. Sinó que també hem pogut veure de forma molt directa la forma de vida de la gent, una mica fora del que són els circuits turístics. Ja saps d´altres viatges que això també ens interessa molt. La visita a Mto wa Mbu i al llac Manyara, entre les cases de la gent i també entrant als mercats ens va agradar molt, amb l ´arribada al final a la vora del llac, on es barreja el paisatge amb els animals, flamencs, zebres… Però sobre tot la visita a la zona del llac Eyasi, amb les tribus Hadzabe i Datoga. Encara ara estem impressionats d´aquesta visita. Costa de creure que això pugui existir encara avui en dia.
També l´excursió al cràter Olmoti, acompanyats d´un ranger armat, ofereix unes vistes impressionants. Saps també que ens agrada caminar, encara que les excursions llargues a peu en aquest país són més difícils de poder fer per la perillositat dels animals.
Referent a la selecció que has fet del lodges també ha estat perfecta. No pensàvem que poguéssim estar tan còmodes en tendes grans habilitades enmig dels parcs, amb un excel·lent menjar, aigua calenta… Sentir els crits de les hienes i els lleons de nit, i obrir la porta de la tenda al matí amb la visió d ´una manada d´elefants és una experiència que no ens podíem ni imaginar.
En fi, no em vull estendre més i resultar pesat. Només agrair-te l´organització perfecta d´aquest viatge, de part de tota la família, que ben segur recordarem per sempre.
T´envio algunes fotos, no massa bones, fetes amb el meu mòbil. La meva filla que és aficionada a la fotografia, portava un bon objectiu i n´ha fet d´espectaculars, però encara no les tinc. Si volguessis fotos per la pàgina web, te les envio d´aquí uns quants dies.
Una abraçada i fins aviat, ja estic pensant en el proper viatge a l´Africa,
Josep Maria

Deja un comentario

 
 

Xavi Fernández Viatges S.L. - B63494546 - Licencia de Agencia de Viajes mayorista y minorista. GCMD-178 IATA 782838-1
Inscrita en el Registro Mercantil de Barcelona,Tomo 36556, Folio 200, Hoja 293597, Inscripción 1a