BLOG XFV
11 de diciembre de 2015

Ha estat el nostre primer viatja a Àsia però només arribar ja pensem en repetir!
Hem viatjat dues famílies amb fills adolescents de 14 a 17 anys. Resulta un país ideal per viatjar en família fins I tot amb nens més petits.
Tres dies a Bangkok sempre acompanyats per un guia i un conductor. Ens recullen amb puntualitat a primera hora del matí . Tots plegats en una furgoneta i no perdem ni un minut. El primer dia al matí passegem pel Chinatown (impactant si no heu visitat abans Asia) i el temple Wat Traimit, del Buda daurat, construït amb or massís i on conflueixen els devots budistes i els turistes sobre tot asiàtics.

Dinem al costat del riu i a la tarda visitem el Wat Phra Kaew, el temple budista més important de Tailàndia localitzat dins el complexa del Gran Palau de Bangkok que és residencia del Buda esmeralda, el principal icono religiós dels tailandesos. L´espai del Palau Reial és impressionant amb edificis i temples d´arquitectura tailandesa, sostres de colors, mosaics, estàtues dels guerrers Thotkhirithon… Per acabar la visita monumental el Wat Pho amb el Buda reclinat gegantesc.
A la nit provem l’excel•lent cuina tailandesa al restaurant del mateix hotel al centre de la ciutat.
El segon dia visitem el mercat flotant de Damnoen Saduak a uns 100 kilòmetres de Bangkok. Fem un recorregut amb lanxa pels antics canals del segle XIX i veiem els venedors en les barques amb els productes locals. No per ser molt turístic resulta poc interessant. De tornada a Bangkok els nens insisteixen a parar en una reserva amb tigres on es possible alletar les cries.
La tarda la tenim lliure i aprofitem per navegar pel riu Chao Phraya que travessa Bangkok. Us aconsello la visita des de l´embarcació de la ciutat al capvespre. Per les bifurcacions del canal ens endinsem als barris de Bangkok més pobres amb cases de fusta que gairebé no s´aguanten tocant l´aigua (els nanos queden impressionats).
L´endemà visita al pont sobre el riu Kwai. Resulta interessant la visita al museu i al cementiri dels soldats del bàndol aliat (aconsello que remireu abans la pel•lícula).
A la nit no pot faltar la visita al “barri vermell”. Molt aconsellable també si teniu fills adolescents perquè puguin veure una altra realitat. El tres següents dies ens desplacem al Nord amb avió. Des de Chiang Rai on hem passat la primera nit en un ressort molt agradable visitem el Triangle d´Or a la frontera amb Laos i Myanmar, una zona muntanyosa coneguda pel cultiu i tràfic de l´opi. No us perdeu la visita al museu de l´opi. Des de la confluència dels rius ens apropem a la illa Don Sao de Laos, un gran mercat de productes falsificats.
Amb el nou guia que ens acompanya a la zona del Nord (tots coincidim que és excepcional) anem a dormir a Chang Mai a travessant una cadena de muntanyes en una carretera rodejada per vegetació selvàtica. De camí parem al Wat Rong Khun, el temple blanc, una obra contemporània amb un treball escultòric bestial i amb uns murals interiors de pintures amb personatges de ficció i de còmics dibuixats amb mil detalls. L ´artista està a dins pintant.
Chiang Mai és una ciutat molt bonica amb una muralla antiga del segle XIII i una gran barreja cultural. Visitem els temples antics mentre les senyores aprofiten per fer un massatge tailandès.
A la nit sopem a prop del mercat nocturn, el més gran del país, i anem a veure un combat de boxa tailandesa, l ´esport nacional.
Des de Chang Mai visitem el campament d´elefants al mig de la selva. A travessem el riu al damunt dels elefants i baixem pel riu en una barca feta amb troncs. Molt turístic però divertit i molt ben organitzat.
A la tarda visitem un poblat de grup ètnic Karen (les dones girafa). Potser l’única visita que canviaria de tot el viatge.
Els tres darrers dies els passem a l´illa de Ko Samui. El que val més la pena es visitar el Parc Nacional de Ang Thong amb multitud d´illes amb platges paradisíaques i solitàries. Visitem les coves amb caiac i fem snorkellig en una zona de coralls. Emporteu-vos plàtan i veureu com els peixos de colors us el prenen literalment de les mans. Molts agraïments al Marc Creus que ens ha organitzat el viatge. L´organització ha estat perfecte. Ens han recollit i ens han acompanyat a facturar en els tres aeroports del país. Els trajectes amb les furgonetes han estat molt còmodes i no hem tingut cap mena problema. Els guies, com la gent del país, han estat molt amables i hem pogut conèixer moltes coses sobre la cultura i filosofia budista sobre tot amb el guia del Nord. En els 4 hotels, molt ben situats , hem estat molt còmodes. A més a més hem aconseguit que no ens piqués ni un mosquit!

Familia Monill

 

Deja un comentario

 
 

Xavi Fernández Viatges S.L. - B63494546 - Licencia de Agencia de Viajes mayorista y minorista. GCMD-178 IATA 782838-1
Inscrita en el Registro Mercantil de Barcelona,Tomo 36556, Folio 200, Hoja 293597, Inscripción 1a