BLOG XFV
23 de septiembre de 2015

Bon dia Xavi,
Un cop superat el jet lag, que aquesta vegada ens ha afectat de ple, voldríem escriure dos línies que de ben segur no podran transmetre l’excel•lència del viatge que hem fet.
Polinèsia era el nostre somni i el que pot passar amb els somnis és que la realitat no els satisfaci, però en aquest cas el somni s’ha acomplert plenament. Aconsellats per tu hem visitat 5 illes fent el que podríem anomenar una degustació del que aquest enorme conjunt d’illes ens pot oferir:
Dues illes de l’Arxipèlag de les Marqueses, Nuku Hiva amb la seva exuberant vegetació que arriba ben bé a l’Oceà Pacífic, les seves restes arqueològiques i les gallines que per tot arreu circulen amb llibertat i ens despertaven a les 4 del matí. Coincidint amb la festa de la Mare de Déu d’agost vam poder viure la cerimònia religiosa on participa tot el poble, vestits de blanc i guarnits amb flors.

Hiva Oa també de les Marqueses on ens vam “trobar” amb les petjades de Paul Gauguin i de Jaques Brel i amb els tikis de pedra vestigi d’una civilització misteriosa, com de misteriós és la figura del tiki somrient amagada en mig d’una frondosa vegetació.
De l’arxipèlag de la Societat vam visitar l’illa de Huahine que en realitat són dos, Huahine Nui i Huahine Iti, rodejades per una barrera de coral que conformen una magnifica llaguna interior. Aquí les restes arqueològiques són enormes fortificacions en pedra anomenades “maraes”. En aquesta illa vam veure la primera fàbrica de perles i vam descobrir com encara avui s’utilitzen tècniques de pesca ancestrals. Ah! i vam tastar el millor gelat de vainilla del món.
Canvi d’illa i canvi de xip, de la solitud a la massificació que en un primer moment ens va fer témer el pitjor però que després, per sort nostre, no es va confirmar. Bora Bora el paradigma dels viatges de nuvis i del luxe ens va mostrar la gran riquesa del mar en una excursió magnifica que ens va permetre fer snorkeling entre els peixos de colors, les mantes , els coralls …. El primer toló que hem trepitjat i que ens va deixar bocabadats amb els colors blaus i els seus característics over-the-water , bungalows sobre pilots a la llacuna. 
I per finalitzar la nostra degustació, el toló de Rangiroa del arxipèlag de les Tuamotu on un altra vegada ens deixem sorprendre per la tranquil•litat i on vam “patir” una excursió no gaire afortunada a la Llacuna Blava perquè el temps i l’estat de la mar haurien aconsellat suspendre-la. En aquesta illa vam nadar entre els taurons que tot i que sabíem que eren inofensius ……

En començar i en finalitzar el viatge vam passar per Papeete, la capital de Taithí, on vam conèixer el seu tradicional mercat i vam sopar en les seves conegudes roulotes.

Un viatge que de ben segur no oblidarem.
Gràcies a Xavi i a tot l’equip per haver-ho fet possible.
Miquel i Imma

Deja un comentario

 
 

Xavi Fernández Viatges S.L. - B63494546 - Licencia de Agencia de Viajes mayorista y minorista. GCMD-178 IATA 782838-1
Inscrita en el Registro Mercantil de Barcelona,Tomo 36556, Folio 200, Hoja 293597, Inscripción 1a