BLOG XFV
25 de abril de 2014

Acabo de tornar d’un viatge fantàstic, plè de sensacions formidables.  Era la tercera vegada que anava al Japó, però aquest cop volia un viatge individual, “fet a mida”.

En Christian em va entendre tan bé  que he pogut fer tot el que desitjava , amb les emocions que buscava a llocs precisos, amb experiències noves en altres llocs, en companyia de dues guies (una per cada regió) molt simpàtiques i servicials. Tot ha anat com una seda.
Les millors experiències noves han estat al Kyushu, lloc que volia visitar principalment.
La pujada al Kumano Magaibutsu per unes escales de super-pedres (posades per un dimoni, és clar) i de la que ningú no m’havia avisat, va ser espectacular, però l’esforç en valia la pena.
Els Budas esculpits en la pedra, allà dalt de tot, son impressionants.
Els jardins de Ritsurin, a Takamatsu i el de Korakuen, a Okayama, son una preciositat. Vaig tenir la sort, de gaudir dels cirerers i pruneres florits per tot el recorregut del viatge. El japonesos estaven bojos  amb el Sakura i s’em va encomanar.
No em pensava que la caiguda dels pètals pogués ser quelcom tant o més bonic que les flors en l’arbre.   Semblava neu en primavera i quan queien volant sentia a la guia que feia “ahhh”, cada cop. Llavors recordes els haikus que s’han arribat a fer per aquest instant màgic de bellesa tan japonesa.
El Dazaifu, la pensinsula de Kunisaki, les porcelanes de Imari, els banys a Kurokawa Onsen, tot van ser experiències genials.
Per cert, a Tsumago, un poblet casi medieval, que en Christian va insistir en que visités, i a on hi vaig fer vida més “monacal” que en el propi Monastir de Koya-san (ja es sap que els monjos saben viure molt be !), la meva habitació donava sobre un estanc amb unes quinze carpes negres-negres, de més d’un metro cadascuna.
A la nit les sentia respirar i em semblava estar dins de una novel•la (policíaca) d’en Yokomizo Seishi.

Ho dic, per que, arribant al Kyushu, en el jardí Korakuen de Okayama, hi havia un estanc sota d’un altre estanc amb dues pedres negres a sota de tot, que em va encantar per el misteri i elegància “shogunesca” que contenia i que em va recordar les carpes de Tsumago !

Vaig arribar al Japó uns dies desprès de la festa de les nenes i de la festa dels nens i vaig poder disfrutar de les nines de la cort imperial sobre les escales vermelles que és fan per les nenes i amb la multitud de carpes que es veien ondejar arreu per la festa dels nens. Que bonic !
He vist temples budistes o santuaris shinto tan espectaculars uns com humils els altres. Llàstima que al Japó no es puguin mai fer fotos dels llocs més íntims de la religió. S’ha de respectar. Sort que els jardins de sorra, de pedres, de molsa o de flors , si que es poden portar a casa al cor i en fotografia.


Un altre idea molt bona d’en Christian va ser de fer-me passar una nit al Hotel Museu de Benesse House a la isla de Naoshima.

Aquesta isla està  tota dedicada al Art contemporani. Però allí també s’hi fa vida monacal-ecológica, ja que en Tadeo Ando, l’arquitecte dels hotels i del Museu soterrat Chichu, no vol que els visitants estiguin perturbats per la televisió, ni cap “soroll incongruent” en la seva estada…
La novetat d’aquest viatge és la gran millora en el nivell i  la extensió del coneixement de l’Anglès per part dels japonesos. Diuen que ja es preparen per els Jocs Olímpics, que agraeixen  tan, desprès dels desastres del 2011. Cambreres, taxistes i fins i tot el personal dels Ryokans, ja entenen i diuen quelcom amb anglès. Es un descans !

Però el descans principal  ha sigut la organització i els consells d’en Christian en general a Barcelona  i més tard  l’ajuda de les guies japoneses. Els de XFV  em van ensenyar com agafar el metro sola a Tokio, com fer servir la wi-fi en els hotels i altres petites-grans coses que em van fer anar segura i relaxada.  Gràcies a tots per tan meravellós viatge.
Anna Melich

 

 

 

 

 

Deja un comentario

 
 

Xavi Fernández Viatges S.L. - B63494546 - Licencia de Agencia de Viajes mayorista y minorista. GCMD-178 IATA 782838-1
Inscrita en el Registro Mercantil de Barcelona,Tomo 36556, Folio 200, Hoja 293597, Inscripción 1a